Hoppa till sidans innehåll
RKRK JHC

Ridhuset


Rönningens kör och ridklubb har ett samarbete med Julmyra Horse center från och med den första januari 2013, detta innebär att vi i RKRK ansvarar för bokningarna av ridhuset och försäljningen av de olika korten. Vi arbetar konturnerligt fram olika rutiner för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter.

Det som gäller nu är att vi använda en loggbok/pärm, du som rider fyller i ditt namn, Tfn.nr. datum och på vilket kort/servitut du rider. Finns olika flikar.
Innan du börjar ditt pass i ridhuset fyller du i detta.

Det kommer att finnas listor på de som löst olika kort eller som rider på servitut. Kontroller av ryttare sker oregelbundet och i samarbete mellan JHC och RKRK.

Julmyras ridhus är med sina 30 x 84 meter (2500 kvm) ett av Sveriges större ridhus.

Manegen har måtten 26 x 70 meter och är ljus och luftig genom de stora ljusinsläppen från de glasade gavlarna. De mäktiga limträbalkarna som håller uppe taket ger tillsammans med allt övrigt ljust trä en varm och gemytlig atmosfär inne i ridhuset. När det blir mörkt ute lyser ridhusets rejäla ljusarmatur upp manegen.

Det finns ett antal fina kvalitetshinder från Ydre. Här ingår hinder för vardagsträning, men också för mer kvalificerad träning och tävling.

Även ett dressyrstaket finns som kan byggas både till lång och kort bana.

 

I direkt anslutning till ridhuset ligger den stora paddocken/uteridbanan, med måtten 24 x 60 meter. Här kan du träna utomhus under den ljusa och varmare delen av året

Du som rider på anläggningen är själv ansvarig för dig själv och din häst. Regler kan skrivas utförligt men vi tror och litar på att alla som är på anläggningen förstår att trivsel och kommunikation med ridande kamrater är bästa vägen till ett trivsamt umgänge med häst och kamrater.

Några enkla allmänna förhållningsregler:

  • Innan du påbörjar ridning skriver du in dig i loggboken/pärmen.
  • Vid all ridning, ska hjälm bäras
  • Vid all hoppning ansvarar du som användare för att hindermaterialet vårdas väl, samt återställs på sin plats efter avslutad hoppning.
  • Innan du öppnar sargen, kommunicera med övriga ryttare så att du inte stör pågående aktiviteter.
  • Om du är siste man ut ur ridhuset ansvarar du för att det är släckt överallt och att alla dörrar är stängda.
  • Vi använder oss av sedvanliga ridregler i ridhuset, på ridbana och på ridvägarna. Ex högerregeln, korsande spår etc. är du osäker, fråga.
  • Respektera övriga ryttare i ridhuset eller på ridbanan när du påbörjar eller avslutar din ridning, med god kommunikation och respekt för varandra löser vi uppkomna händelser på plats.
  • Innan du lämnar ridhuset ska du ha tagit bort gödsel från din häst, det gäller både ridhuset, ridbanan och parkeringen.
  • Ingen utfodring av hästar i ridhuset eller på ridbanan

Sist men inte minst: Kom ihåg att alla ska trivas på Julmyra Horse Center. Om vi alla visar en trevlig attityd till människor och hästar kommer vi att få detta fina umgänge!

Känn dig välkommen.
Vi hoppas du ska trivas på anläggningen

Kom ihåg:
När du rider på Julmyra Horse Center ridanläggning krävs att servitutsavgiften är erlagd eller att du som är medlem i RKRK eller extern besökande har erlagt gällande betalning.

För ryttare som inte betalat anläggningsavgift tas en avgift ut på 500 kronor vid stickkontroll.

Vaccination obligatoriskt på Julmyra Horce Center

Alla hästar på Julmyras anläggningar ska vara vaccinerade. Hösten är den tid då influensan härjar. Det är därför ett absolut krav att alla hästar både trav och ridhästar som är på eller besöker anläggning är vaccinerade. 

Kraven från Svensk Travsport och Svensk Ridsport är hårda när det gäller att alla hästar ska vara vaccinerade. Vi vet att de allra flesta är det och att det underhålls bra.

 

Uppdaterad: 05 FEB 2019 10:14 Skribent: Mayron

 Älgparken

 

 Himla

 

 

 

logo-bingolotto

 

276463_115799545165120_709757572_q

Postadress:
Rönningens Kör och RK - Ridsport
Carina Lindahl, Björnbo 40
74496 Järlåsa

Kontakt:
Tel: 0739812289, 018391184
E-post: This is a mailto link

Se all info