Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Klubbinformation

Så började det - Första Stallklubben i Sverige –Rönningens Stallklubb

Det var ju många barn och föräldrar som träffades regelbundet i Stall Rönningen och Stall Asplund. På Lucia red och körde vi runt med facklor till grannarna och sjöng Luciasånger så den 13 december 1984 bildades klubben.

Vi var då en klubb som mest hade utbildning och små interna tävlingar i hoppning och konkörning samt gjorde ofta studiebesök t.ex. hos galopp- och travtränare, stuterier och veterinärinrättningar. Teater- eller revybesök gjordes ganska ofta. Nästan varje fredagskväll lastade vi några ponnyer och åkte ner till Siggefora Camping och hade ponnyridning. På så vis fick vi lite inkomster förutom det aktivitetsstöd som vi jobbade ihop. Under några år fick vi låna lite mark av Hembygdsföreningen uppe i Lövhagen annars var det mest på Rönningen vi höll till. Alla hjälptes åt att snickra hinder. Ponnytravet var också en stor del av våra aktiviteter.

"Caike" en kompis till Becke och Gunvor Pettersson tecknade små pris till Stallets Bästis som utsågs på varje årsmöte - det var den populäraste hästen som korades. "Caike" ritade också Rönningehästen som blev vårt klubbemblem.

 Klubben fick inte tävla för RSK och inte heller arrangera offentliga tävlingar, så vi var mycket engagerade i Heby Ryttarförening och så småningom så arrangerade vi Hebyritten under 5 år.

 När sedan alla ridsportorganisationer slogs ihop till Svenska Ridsportförbundet 1993 så ändrade vi våra stadgar och namnet blev det nuvarande 

Rönningens Kör- och Ridklubb

…och nu kunde vi tävla för vår egen lilla klubb samt arrangera den första Rönningeritten 1994. Det såldes Bingolotter, vi hade ponnyskola, sålde fint målade hästskor, vi hittade på allt möjligt för att få ihop pengar så att vi kunde köpa material så att våra ALU arbetare tillsammans med föräldrar och grannar kunde bygga hinderboden, staketen och så småningom även boxar och klubbhuset. Den sista ALU arbetare har vi fortfarande kvar och det är Bengt Skans som har lagt ner massor av tid på vår anläggning som vi då arrenderade i Hedtorp och även när vi flyttade till Bryggarbo, numera finns vi i Julmyra.

I stallklubben så ordnade vi Rönningedagen och detta har sedan följts upp men benämndes Hästens Dag.

Vad gör vi idag

I och med att klubben har flyttat till Julmyra och har tillgång till ridhus så kan planering av olika aktiviteter genomföras på helt andra promisser än tidigare.

Klubben har träningar i hoppning och dressyr regelbundet. Även westernridning, bruksridning och löshoppning är aktiviteter som klubben arrangerat.

Att ha roligt med sin häst kan du ha när du deltar i andra aktiviteter som Hästrally, Hubertusritt, Äggjakt, hästmassage eller avsuttna clinicar i olika ämnen. Du behöver inte vara medlem för att delta i olika aktiviteter men oftast är det olika kostnader för medlemmar och icke medlemmar. Klubben är vad medlemmarna gör den till och styrelsen arbetar hela tiden efter olika önskemål som kommer in från medlemmar.

Vi har en lång erfarenhet av distansridning och har arrangerat tävlingar inom distans från Pröva på PP som är 20 km, till FEI nivå (internationell tävling) 120 km. Vi hade under några år två tävlingar per år, Upplandsritten och Rönningeritten.

Vi har även haft hopptävlingar på lokal nivå, Pay and jump, klubbtävlingar och hoppclinic. Allt vi genomför sker efter önskemål från medlemmar.

Även dressyr på lokal nivå har vi och har haft de senaste åren Pay and ride är också något som genomförs.

Hästen i fokus och det spelar ingen roll vilken häst eller ponny du har, hos oss är alla välkomna! Oavsett disiplin eller bara för att ha roligt tillsammans med andra.

Alla kan bidra med något! Varmt välkommen!

 

 

Uppdaterad: 17 JAN 2017 22:35

 Älgparken

 

 Himla

 

 

 

logo-bingolotto

 

276463_115799545165120_709757572_q

Postadress:
Rönningens Kör och RK - Ridsport
Carina Lindahl, Björnbo 40
74496 Järlåsa

Kontakt:
Tel: 0739812289, 018391184
E-post: This is a mailto link

Se all info